Финландия подготвя нов пакет военна помощ за Украйна, каза финландският

...
 
Финландия подготвя нов пакет военна помощ за Украйна, каза финландският
Коментари Харесай

Финландия с нов пакет военна помощ за Украйна

 

Финландия приготвя нов пакет военна помощ за Украйна, сподели финландският министър председател Петери Орпо на взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски в Киев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Зеленски сподели, че днешната аудиенция на финландския министър председател е била „ съдържателна и потребна “.

Лидерите на двете страни са разискали обстановката на бойното поле, сигурността и филантропичното съдействие между тях, а също по този начин предпочитаните потребности на Украйна в идващите помощни пакети от Финландия.

Зеленски засегна въпроса дали Украйна е подготвена да одобри от Финландия изтребители Ф-18 (F-18 Hornet), за които се възнамерява да бъдат изведени от употреба.

На взаимната конференция с Орпо в Киев Зеленски означи, че предпочитани за Украйна остават изтребителите Ф-16 поради тяхното количество, което може да отговори на потребностите на украинските военновъздушни сили. По думите на украинския водач обаче Киев е подготвен да получи всевъзможни видове самолети.

„ Ние сме във война. Вземаме всичко, което ни дават, с цел да пазиме нашата страна. Готови сме да се обучим на всичко, което плува и лети. Ако на Финландия не ѝ трябват изтребители Ф-18, дайте ни ги – на драго сърце ще ги вземем “, сподели Зеленски.

Той означи също по този начин, че Украйна се нуждае от огромни количества БТР-и. Този въпрос също е бил разискван на срещата с Орпо.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР